07.10.11

"Helisev muusika" ja natuke käsitööd

Käisime eile Vanemuises "Helisevat muusikat" vaatamas. Olenemata sellest, et ma olen filmi näinud oi-oi kui mitu korda ning et ma olen ka seda Vanemuise "Helisevat muusikat" korra näinud, oli ikkagi väga hea!!! Umbes aastake tagasi käisin seda sama vaatamas, kui peaosas oli Birgit Õigemeel. Olin vaimustuses, kuivõrd hästi Birgit laulis (mis muidugi oli arvata) ja ka näitles. Ta oli niivõrd õrn ja usutav, et ma olin lummatud! Seekord oli peaosas Hanna-Liina Võsa. Ja ma olin taaskord lummatud!!! Hanna-Liina mängis teisiti, kuidas teisiti, ei oskagi seletada... Etenduse lõppedes tundus, et Hanna-Liina tegi siiski parema rolli (kui neid kahte üldse võrrelda saab, sest nad on mõlemad omanäolised). Miks? Birgiti puhul mulle tundus, et ta jäi lõpuni lapseks nunnakloostrist. Hanna-Liina sai seevastu pärast abiellumist naiseks, oli ikka lõbus ja armsalt naljakas, aga samas ka täiskasvanu. Kui Birgiti puhul oli kummaline mõelda, et ta on nendele lastele ema eest (pigem mängukaaslane, sõbranna), siis Hanna-Liina puhul ei tekkinud kahtlustki, et ta on võimeline olema ema.
Pärast etendust õega selle üle arutledes sain aru, et ma ootasingi Hanna-Liinalt rohkem, on ta ju ikkagi vanem ja nii palju õppinud. Birgitilt ei oodanud midagi, isegi kartsin, et kuidas ta ikkagi hakkama saab. Tegelikult võibki öelda, et mõlemad said minu jaoks rohkem kui hakkama, sest Hanna-Liina ületas ka minu kõige kõrgemaid ootusi, samas kui Birgit üllatas sellega, kui hea ta teglikult on!!!
Minu 6-aastane tütar teatas pärast etendust igatahes, et tema tahab seda veel minna vaatama!!!

*********
101-st asjast sai vahepeal valmis "Aastaaegade" projekti kokkuvõte.
Samuti õmblesin valmis ühe koti 12st. Ma pole oma õmblemisoskustega küll mitte üks teps rahul, aga no loodame, et 12s tuleb juba selline, millega ma ka rahul olen.

2 kommentaari:

  1. kott - jube šeff!
    kas mulle tundub või sul ongi 101 asjast juba väga suur osa asju ära tehtud?

    VastaKustuta
  2. Kusjuures ei ole, ma tegin need punktid jube kehvad (vannun siin ennast), no nt teen igale lapsele midagi (üks punkt, aga selle all tuleb teha kolm asja), lõpetan poolikud käsitööd (üks punkt, aga teha tuleb 4 asja), teater (üks punkt, aga vaadata tuleb 8 etendust) jne jne

    VastaKustuta