13.11.14

Lihtne rütmipill

Kuidas teha rütmipilli?
Pane tühja üllatusmuna topsi veidi teri, mannat, kruupe vm krõbisevat/häält tegevat materjali. Sulge muna. Keera munale ümber villaloori, nii et muna ei jää paistma (võid ka viltimisnõelaga natuke kinni toksida, et märgviltimine sujuks lihtsamalt). Tee kaussi soojast veest ja pesuseebist vahutav segu. Seejärel hakka seebiveega õrnalt villaloori kinni patsutama. Kui vill on juba kergelt kinnitunud, hõõru muna tugevamalt käte vahel. Ära kasta vette, vaid kasuta seebivahtu. Kui tunned, et villaloor on tihedalt ümber muna, loputa muna puhtas vees ning pane kuivama. Pill ongi valmis!

Soovitused:
* Pane topsidesse kindlasti erinevaid asju, siis saate lapsega teha erinevaid hääli ja kuulata, milline hääl millisest topist tuleb. Võite mängida ka äraarvamismängu, nt mis küll sellist häält võiks teha?
* Ka lapsi saab tegevusse väga edukalt kaasata. Mina tegin neid rütmipille koos 6-aastaste lastega ja nad said väga hästi hakkama (eeltöö ehk nõelviltimise osa tegin ise ära, et neil oleks lihtsam). Ja mis kõige olulisem: lastele meeldis väga rütmipille teha!
* Kasuta rütmipille nii salmikesi, luuletusi lugedes kui ka laulude saatena!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar