29.06.14

Õhtusöögiliste suvepäevad vol 1 :)

Esimest (ja mitte viimast) korda toimusid Lõuna-Eestis õhtusöögiliste suvepäevad. 

Reede
Kui ma kell kümme hommikul Maikile helistasin, siis Maiki muidugi magas veel. Aga õnneks oli nõus ärkama ja mulle kohvi pakkuma. Ma ju ei viitsinud ise teha ja seda lihtsalt sellepärast, et ei tahtnud üksi hommikukohvi juua. Ainuke takistus teel Maiki juurde oli lukus majauks. Aga saame hakkama!!! Ronisin aknast välja, avasin auto (õnneks Maiki taipas mulle öelda, et enne aknast alla hüppamist ikka auto võtmed kaasa võtaksin), võtsin autost võtmed, läksin ukse kaudu tuppa, sulgesin akna ja saingi teele asuda. Tegelikult oli mul muidugi Maiki juurde asja ka, mul oli nimelt koogivormi vaja. Ja selle ma ka õnneks sain!
Kui kohv oli mind äratanud ja poetiir ka tehtud, sai hakata tegema ettevalmistusi suvepäevadeks. Ahju läksid hakklihapirukas, kodujuustu-kohupiimakook, lehttainaampsud. Köögiviljad panime marinaadi, või noh hea küll, Maiki pani, sest ta oli juba mulle appi jõudnud.

Hüppame ajas natuke edasi ja jõuame Mägiste raudteejaama, kust me oma kalleid sõpru ootasime. :) Ja sealt nad tulidki, rongiga! :)



Mis sai edasi, on väga tabavalt kirja pannud Eveliis: Siis-kui-me-maikiga-valgas-tantsida-ei...

Ega sellele kirjeldusele palju lisada polegi, kui siis vaid seda, et ka Eveliis suudab üllatada ja eks see oli ikka paras üllatus küll, et ta nii hästi vene keelt oskab ja nii kergelt endale välismaalastest sõpru leiab. :)

Aga ega me tegelikult ju pärast peolt lahkumist veel magama läinud. Emotsioonid olid nii laes, et tunnike kulus voodis laulmiseks ja niisama itsitamiseks (no nii nagu teismelised teevad). :)

Ah jaa, tegime ära ka ühe minu ammuse mõtte ehk panime kiirja oma mõtted, soovid, ootused, mis meid järgneval aastal ees ootavad. Paberid jäid Kristi juurde hoiule ning aasta pärast vaatame ja loeme, palju täitunud on! :)

Üks meie hitte:

Teine öine hitt:

Valmis tehtud toidud:
hakklihapirukas - http://toidutare.ee/eelroad/FA24/#Hakkliha-köögiviljapirukas
kohupiimakook - Pere ja Kodu retseptilisast
lehttaina suupisted - need klassikalised head ja lihtsad, lehttainale peale pirn+sinihallitusjuust ja sparelkapsas+sinihallitusjuust (suussulavad näksid)

Lisaks:
Kristi imeline isetehtud jäätis, mille saab valmis vaid pakist vahukoorest ja kondenspiimast. Nämma!!!!