13.01.12

7-kuune pisipoja

Mida poja 7-kuuselt oskab?

Magab tavaliselt 2-3 korda päevas, ühe korra õues vankris ja see on ka kõige pikem uneaeg (kolm-neli tundi). Tubased uinakud kestavad tavaliselt tund (või kaks). Ööunne läheb viimasel ajal kell 21.00. Paha emme enam öösel süüa ei anna ja kui ikka vigin peale tuleb, siis saab natuke vett. Varahommikul (viie-kuue ajal) sööb poja pudelitäie RPA-d ja siis magab üldjuhul kuskil üheksani.

Sööb poja varahommikul ja enne magamajäämist pudelitäie piima. Muul ajal käib selle piimajoomisega suur sõda, ei taha poja piima, no mis teha... Õnneks enne esimest päevast uinakut on ka nõus umbes pool pudelit jooma. Hommikusöögiks on puder moosiga ja kõrvale mahl (porgandi- ja ploomimahlad on vaieldamatud lemmikud). Lõunaks on imiku purgitoit, oleme erinevaid proovinud ja kõik sobivad. Kõrvale joob tassist piima (just-just, tassist joomine on täitsa hästi selge, natuke vahepeal läheb mööda ka, aga suurem osa ikka ilusasti kõhtu). Õhtuti oleme katsetanud sama toitu, mis meie enda toidulaual (teinekord tuleb küll veidi pojale kohandada, no nt enne poja osa ära võtta, kui vürtse lisame jne, aga see pole probleem). Aeg on näidanud, et need toidud maitsevad kõige paremini.
Kui keegi pereliikmetest midagi sööb, siis on poja kohe näljasena platsis ja nõuab oma osa. Kui ei anta, tuleb eriti solvunud nägu ja hääl. Päris õhtul sööbki poja veel mingisugust puuviljapüreed või siis natuke oleme ka jogurtit proovinud.

Oskustest ka. Istuma minek on selge ja nüüd õnneks ka istumast ära tulek. Ise istub poja juba suhteliselt kindlalt, selg on ilusasti sirge ka. Roomamine läheb ludinal ja käputamist kasutatakse ka aina rohkem, varsti tuleb see juba jooksusammul. Nüüd on nii, et kui häda käes, tullakse vuta-vuta emme juurde (ise häälitsedes "emm-emm-emm...") ja aetakse ennast emme najal püsti. Püsti püüab poja ennast tõmmata ka voodinajal, aga see veel eriti ei õnnestu (nii kui selle jutu ära kirjutasin, õnnestu sesimest korda).

Hambaid ootasime kohe pikalt juba ja nüüd on nad kohal. Üle-eile pistis esimene oma ninakese välja ja täna tundsin, et teine on ka otsapidi väljas. :)