09.12.11

15 päeva jõuludeni...

Muudkui lähenevad... Polegi enam palju jäänud, kuid maa ikka roheline...

Eile meisterdasime veel veidi pisikese Piigaga. Tal ju vaja lasteaeda midagi näitusele viia. Õnneks tuli idee seekord lausa koju kätte, st Postimehes õpetas tegema kommi(kuuse)puud, mida kõigele lisaks saab kasutada ka küünlaalusena. Meie natuke mugandasime, st kommid kinnitasime kuumaliimipüstoliga.
Lisaks tegime traditsioonilist lõhnapommi. :D Võtsime apelsini, Piiga torkas nelkidest peale mustri ning emme aitas paela kaunistuseks peale siduda. Soovitan kõigil teha, sest valmistada taas imelihne, samas lõhn on lummav.

08.12.11

16 päeva jõuludeni...

Iga-aastane rõõmustav kohustus on läbi viidud ja lastel piparkoogid tehtud (eks neid tuleb muidugi veel teha, järgmiseks korraks paluti topelt-kogus tainast).
Tegelesime vaikselt ka meisterdamisega. Väiksel piigal on vaja lasteaeda koos vanematega tehtud jõulukaunistusi. Tegime! Sellist pärga on lapsel tegelikult imelihtne teha, st meie valisime selle lihtsama tee: poest pärja toorik ja peale siduda ja kleepida kõike, mis meeldib.
Nüüd aga taas lund ootama... Olen aru saanud, et igal pool mujal juba on, aga meil ikka rohi roheline ja maa must...

06.12.11

18 päeva jõuludeni

Näed, ei jõudnudki täna postitama, st korralikult postitama. Aga vähemalt olin usin - tubadesse sai kaunistusi pandud, mõned jõulukaardid said valmis (saladusena ütlen, et mu postkast on jubedalt õnnetu, kui ta jälle ainult 2-3 jõulukaarti saab) ning tegime piparkooke!!! Homme näitan!

Ja neid vanu häid ja imearmsaid 3D lumehelbeid tegin ka. Kes veel ei tea, kuidas need käivad, siis õpetus asub sellel lehel. Tehke järgi!

05.12.11

Jõuluootus

Et keegi ei arvaks, et ma laisaks olen muutunud, siis hakkan jõuluootust tekitama. No et kui õues ikka veel jätkuvalt sügis, siis tuleb seda va jõuluootust kuskilt mujalt otsima hakata...

Jõulukalender on mul ilusasti olemas ja nüüd olen saanud juba 5 pakikest lahti ka teha. Nimelt on meie (st mu õe, vennanaise ja ema) iga-aastane traditsioon teineteistele jõulukalendri tegemine. Mehed on ikka hädaldanud, et nad peaks ka tegema ja no kuna nad ise tegudeni ei jõua, siis võtsin ise asja kätte ning üllatasin oma kaasat jõulukalendriga (punkt 26).
Kaasale jõulukalender täitsa sobis ja siiani on ta suutnud korralikult numbritest ka kinni pidada. :D

Natuke käsitööd olen ka teinud. Nimelt kirjutas mulle üks tuttav ja palus nii ilusasti, et ta tahab kindaid. Ühesõnaga suutis huvi tekitada ja ma hakkasingi kuduma, kuigi ma pean ausalt ütlema, et ma ei tee teistele tellimise peale asju (liiga laisk olen + ma ei arva, et oleksin nii kogenud tegija). Valmis nad said: valged kindad punase südamega.

Homseni!!!

Ps. Täna paneme lõpuks jõulukaunistused ka kodus välja!!!